Handige site over verschillende brandpunten van lenzenfirma Sigma


Hier een leuk en leerzaam overzicht wat de verschillende brandpunten doen voor een kleinbeeldcamera (grijsgebied), en voor digitale camera’s. Dit door het verschil in formaat van een kleinbeeldnegatief (36×24 mm) en de kleinere beeldsensor van de meeste digitalecamera’s.

Wel jammer is dat het voorbeeld niet het “verschuiven” van voor en achtergrond laat zien. Dus groothoek “trekt” het beeld uit elkaar (dat wat scherp wordt afgebeeld) versus telelens wat de scherpe onderwerpen als het ware samen drukt.

Sigma Duitsland

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>