Close Up: David Bailey documentaire bij de Avro.

David Baily met zijn Linhoff 4x5"
David Bailey hier met zijn 4×5″ Linhof. Hij kijkt wel boos maar is een humor volle verteller, echt een aanrader om te kijken. Zeker ook door de mensen die hij voor de camera kreeg en krijgt. Blow Up van Antonioni is op hem gebaseerd.

De uit de Londense arbeidersklasse afkomstige fotograaf David Bailey vestigde in de jaren zestig zijn naam als ultrahippe modefotograaf voor het tijdschrift Vogue. Hij raakte bevriend met beroemdheden als Andy Warhol en Mick Jagger, trouwde met zijn muzes, onder wie actrice Catherine Deneuve en werd zo een cultureel icoon.

Hier de Close Up uitzending

PS. Zo’n camera heb ik ook, mijn beste Gnif .
Voor de freaks: Laufbodenkamera, “Die Linhof Master Technika hat heute bereits einen Kultstatus.” Aleen die van mij is denk ik zestig jaar oud.
Hieronder een opname door mij daar mee gemaakt.

4x5" opname met Polaroid 55 materiaal, negatief en positief in één. Heb je dus een negatief van 10x12cm.

4"x5" opname met Polaroid 55 materiaal, negatief en positief in één. Heb je dus een negatief van 10x12cm.

Dit bericht is geplaatst in Fotografen, Portret. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>