Beeldbewerking

Start pagina
Basis algemeen
De camera de baas
Beeldbewerking
Meerdaagse cursus

Opbouw van de cursussen
Cursusleider
Contact
BlogCursus Photoshop (Elements)

Goed, nu hebben we onze foto's geschoten, maar ja, die horizon loopt net niet horizontaal, dat storende dingetje daar links moet weg, de kleur van dat gezicht is wel heel erg rood.

Dit soort zaken zijn eenvoudig te verhelpen met de fotobewerkingsprogramma's zoals Photoshop of Photoshop Elements. Tevens kunnen geheel nieuwe composities worden gemaakt met deze programma's.

Een veelheid aan gereedschappen staat tot onze beschikking, maar welk gereedschap dient welk doel en hoe is het te gebruiken?
Er zijn genoeg goede boeken over deze onderwerpen, maar de eerste stappen in een nieuw programma kosten meestal de meeste moeite, waar te beginnen.

Zien wat er gebeurt en wat mogelijk is

Wat is nu makkelijker dan te zien en uitgelegd te krijgen wat eerst abracadabra leek in zo'n boek, maar gewoon aanwezig is in het programma.

In vijf avonden van twee uur worden hier de beginselen van deze programma’s uitgelegd. Twee uur is de maximale opnametijd van veelal in eerste instantie een geweldige hoeveelheid informatie. Maar stap voor stap valt het reuze mee.

De cursisten krijgen een syllabus met de behandelde onderwerpen, welke dan op een simpele manier zijn uitgelegd. Vanuit hier kunnen cursisten beter opzoeken in
(online) handleidingen welk bij deze programma's horen of de gedetailleerde boeken die te koop zijn in de handel.

De deelnemers moeten wel zelf beschikken over computer (laptop) met de benodigde programmatuur.

De cursuskosten zijn € 125,- voor de vijf avonden.
Aanmelden cursus beeldbewerking, 5 avonden.
Informatie

 

©Disclamer: alle afbeeldingen zijn auteurrechtelijk beschermd
Den Haag 18 april 2011